χαρτΟγΡΑφηΣΗ








    ιχΝογραφΗματα 

    μια δράση που ξεκίνησε και …δεν τελειώνει

    Πού είναι χτισμένη η πόλη μας; Ποιες είναι οι διαστάσεις και τα όρια της; Πού βρίσκεται η γειτονιά μας; Ποιες είναι οι σημερινές λειτουργίες της πόλης[1]; Ποιο είναι το δυναμικό στοιχείο της πόλης όπου ζούμε; Ποιος είναι ο τρόπος ζωής; Πώς μετακινούμαστε και τι συναντάμε στην καθημερινή ζωή; Ποιες είναι οι πράξεις και οι επεμβάσεις μας στην καθημερινότητά μας και πώς αποκτούν νόημα; Πώς οι ανάγκες μας επικοινωνούν με τις ανάγκες των άλλων; Τί είναι ο τόπος συνάντησης (ιδιωτικός-δημόσιος-ψηφιακός); Τί είναι η κοινότητα; Ποιες καταστάσεις συνδιαμορφώνουμε με το περιβάλλον;

    Το ρέμα χαλανδρίου με λέξεις κομμένες από εφημερίδες
    Το δικαίωμα στην πόλη[2]. Μια ενέργεια, μία δράση σαν το ρέμα (της γειτονιάς μας) που διασχίζει τον αστικό ιστό άλλοτε κρυμμένο και άλλοτε φανερό. Ένα δυναμικό στοιχείο που μεταβάλλει και εκφράζει την δυνατότητα του κάθε ανθρώπου να διαμορφώνει την εικόνα της πόλης. Την δυνατότητα της παρατήρησης και της επέμβασης μας στο αστικό τοπίο. Δίνοντας νέες αξίες και νοήματα  μέσω της φαντασίας και της βιωματικής πράξης της κάθε στιγμής. Ένα περιβάλλον παιχνιδιού, εφευρετικότητας, περιέργειας και δημιουργίας. Το χτίσιμο καταστάσεων.



    [1]Οι τέσσερεις λειτουργίες της πόλης διαμονή, εργασία, κυκλοφορία και αναψυχή όπως ορίστηκαν από τον Λε Κορμπυζιέ το 1933.
    [2] Τίτλος του βιβλίου του Henri Lefebvre “Δικαίωμα στην πόλη”